Logo_hgtc.PNG

Algemeneinformatie over HG&TC

sporthoorn.jpg     gymsport_logo.png

De Hoornse Gymnastiek en Turn Club (HG&TC) is 21 januari 1994 opgericht en telt ruim 300 leden die actief bezig zijn met gymnastiek en turnen. Er worden verschillende lessen aangeboden op diverse locaties in Hoorn, Zwaag en Oosterblokker. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en wordt vanuit de bond ondersteund bij het opleiden van de leiding en juryleden, aansturing in verenigingszaken en het wedstrijdaanbod. 

De leeftijd van de leden van HG&TC varieert van 1
 ½ jaar tot 50-plus. Onze belangrijkste doelgroep  is de jeugd van  4 t/m 12 jaar. De reden hiervoor is simpel. Gymnastiek is bij uitstek de sport waarbij alle grondvormen van bewegen behandeld worden, zoals lopen, springen, zwaaien, klimmen, klauteren, over de kop gaan en balanceren. Al deze vormen worden op een speelse manier aangeboden, zodat kinderen leren omgaan met begrippen als hoog, laag, onder, boven, links en rechts en dit spelenderwijs onder de knie krijgen. Omdat we ons in eerste instantie richten op kinderen in de basisschoolleeftijd proberen we de recreatie gymlessen zo dicht mogelijk bij u in de buurt aan te bieden. 

Naast de recreatielessen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar biedt HG&TC ouder- en kindgym, peutergym, turnen voor volwassen en aerofit voor ouderen. HG&TC is  daarnaast actief op wedstrijdniveau. HG&TC heeft verschillende selectiegroepen voor jongens en meisjes die meedoen aan diverse wedstrijden in het rayon West-Friesland, de regio Noord-Holland, het district Midwest en op landelijk niveau.
 

 

KNGU_logo.png